05/10/2013

Top6: Filme cu si despre lupi, ciini - Movies with and about, wolves, doogs

         Buna! Pentru ca sunt o cinemaddict astazi am sa va prezint Top6: cele mai bune filme cu si despre lupi, ciini, dupa parerea mea. Pentru ca ador filmele cu animale si in special cele cu lupi si ciini am decis ca pentru cei care la fel sunt interesati de aceasta, postul meu va va fi de folos. Vom incepe da la 06 la 01 si cu ceva postere + recenzii despre filme + si trailere pentru fiecare din ele. Va invit pe toti la Top6 by Viorica Gocorean!

06.White Fang 2: Mity ot the white wolf 1994- Colt alb2: Legenda despre un lup alb
Jac Conry, eroul din prima parte  a filmului, i-a lasat aurul si cainele sau tanarului Henry Casey. Baiatul ia aurul si pleaca impreuna cu cainele spre San Francisco. In drumul lor spre cel mai apropiat oras pierd aurul si, mai mult, sunt separati. O tanara printesa indianca il salveaza pe Henry. Ea si seful tribului din care face parte, Moses, cred ca Henry este reincarnarea spiritului unui mare si puternic lup, care le va ajuta tribul. Henry se indragosteste de Lily si pleaca impreuna in cautarea legendarului Caribou, despre care se crede ca le va salva tribul.



 05.Eight Bellow 2006 - Minus 25 de grade

Un geolog american vine in Antarctica la o baza de cercetare americana. Aici, el face echipa cu tanarul Jerry Shepard si pleaca in cautarea unui meteorit. Calatoria o fac cu ajutorul celor opt caini si a saniei. Un accident si o furtuna puternica duc la evacuarea zonei, iar cainii raman la baza de cercetare. Shepard este hotarat sa-i salveze, insa trebuie sa astepte pana ce vremea ii va permite sa ajunga acolo. In tot acest timp, cei opt caini incearca sa supravietuiasca frigului si furtunii puternice.
04. White Fang 1991 - Colt Alb
Colţ alb este o adaptare a cărţii lui Jack London, în care tânărul Jack Conroy (Ethan Hawke) pleacă spre Alaska pentru a găsi mina de aur la care visase tatăl său. În aventurile pe care le întâlneşte pe drum, Jack este însoţit de un splendid lup alb pe care îl salvase de la un individ care îl folosea în luptele cu câini. Jack reuşeşte să-l îmblânzească pe Colţ alb, care îi devine un companion devotat în sălbăticia Alaskăi, dar această călătorie îi schimbă şi lui viaţa într-un fel neaşteptat.
03. Hachiko: A dog's story 2006 - Hachiko: Istoria unui ciine
Remake al filmului japonez "Hachiko Monogatari" din anul 1987 si inspirata dintr-o poveste reala petrecuta in Japonia in prima parte a secolului al XX-lea, drama "Hachiko: A dog's story" urmareste relatia speciala creata intre profesorul de muzica Parker Wilson si un caine din rasa Akita pe care barbatul il gaseste intamplator pe peronul unei gari si il adaposteste in casa lui, in pofida protestelor initiale ale sotiei sale Cate. Ani de-a randul, loialul animal Hachiko isi insoteste in fiecare dimineata stapanul la statia de cale ferata si il asteapta in fiecare seara la aceeasi ora si in acelasi loc sa se intoarca de la serviciu. Intr-o zi nefasta insa profesorul sufera un atac de cord in sala de clasa si decedeaza, neintorcandu-se niciodata in oras cu trenul. Timp de 9 ani Hachiko merge zi de zi la gara pentru a-si intampina stapanul, uimindu-i pe localnici prin devotamentul lui si predandu-le acestora o lectie despre iubire, loialitate si compasiune.



02. Белый Бим Черное Ухо 1976 
Трогательная лирическая киноповесть о судьбе собаки, теряющей любимого хозяина, об отношении людей к «братьям меньшим», которое как рентгеном просвечивает души, выявляя в одних низость и мелочную подлость, а в других — благородство, способность сострадать и любить…
01. Sourvivre avec les loups 2007 -  A supravetui cu lupii
Povestea unei fetiţe de origine evreiască care pleacă în căutarea părinţilor în timpul celui de-al doilea război mondial. Dupa un incident in familia care locuia temporar, fugarita de soldati se pomeneste de una singura in padure, apoi pe cimpii in cautatrea mincarii. O intilnire cu o lupoaica ii schimba destinul " sortita peirii" fetita are grija de lupoica iar acea in schimba o incalzeste si ii aduce carne. Fetita strabate cale lunga, in tot acest timp este condusa de o haita de lupi pina cind nu se va sfirsi razboiul.


Acesta a fost topul meu, Top6, filme pe care vi le recomand si as vrea sa le mai privesc pe intreg parcursul vietii, cu fratele si sora, cu viitorii mei copii, cu posibilii mei nepoti, voi privi filme care intradevar educa, poarta in sine un mesaj de viata, un mesaj de trezire  a umanitatii.
Vizionare placuta cu drag, Viorica!