03/10/2013

Pentru ce platim- what we pay?

     Astazi este indiscutabil de dificil sa numim 3 lucruri pe care nu le putem cumpara. Cele mai sacre lucruri au si ele pret. " Doriti ceva? Platiti cu ceva! ", se vinde trupul, sufletul si se cumpara exact ceia de ce nu este nevoie, dar tenteaza. Acestea sunt regulille jocului, joci dupa aceste reguli sau esti in afara lui. 
  • De la origini platim, mai intii se platea pentru viata, apoi acest lucru a devenit inuman si se platea pentru bunuri, pentru casa, pentru hrana, pentru munca tot se platea.
  • Cu timpul am inceput sa platim pentru orice, dar totusi acest orice avea niste orizonturi.
  • Acum nu cunosc un lucru (viu, mort) pe care nu am putea sa nu-l cumparam. Sentimentele se vind si se cumpara, viata la fel, o putem vinde si o putem cumpara. spalarea de pacate are si ea un pret, chiar si moartea are pret. 
   Daca putem calcula viata unui individ, de la nastere si pina la moarte atunci acesti bani ar fi egali cu banii pe care ii putem oferi in schimbul inca unei vieti. 
   Are cineva un calculator? sa facem un exercitiu, calculam cit costa viata noastrea de la nastere si pina in ziua de astazi. Sa nu va mirati, cind calculatorul va da o suma enorma, bani pe care nici nu i-am visat, dar in lume sunt oameni care pe acestia sunt gata sa ii ofere in schimbul vietei noastre.
Desigur la magazin nu vom merge pentru a ne afla pretul, dar o pagina de internet ne poate arata cit costa viata[...]

    Foarte multi oameni cunosc durerea. Unii nu au bani si se supun riscului, altii stiu cum sa se foloseasca de acesti oameni. Dar nu banii sunt  de vina, precum nu e de vina nici biciul, numai OMUL este de vina, pentru tot ce se intimpla in lume. De tot ce cream pe pamint purtam raspundere, cream arme- consecintele ne apartin, cream medicamente- succesul ne apartine, BANII sunt ceia ce au creat oamnenii pentru a ne sluji noua, dar in timp ne supunem LOR sau doar ne prefacem ca ne supunem, uitam de principii si dam drumul animalului (gindirea parazita), pentru ca nu avem de fapt curajul sa ne asumam raspunderea?

    Pace pentru voi si familiile voastre si nu luati in portmoneu mai multi bani decit aveti nevoie sar putea sa fiti tentati sa va cumparati lucruri de care nu aveti nevoie, sar putea sa va complicati viata si asa dificila.
Pentru voi, cu drag si inspiratie Viorica!